Nieuws/Financieel
449383
Financieel

SBM Offshore schikt aanklacht tegen top

AMSTERDAM (AFN) - SBM Offshore heeft met de Braziliaanse justitie een schikking getroffen. Het bedrijf heeft voor omgerekend bijna 111.000 euro strafvervolging afgekocht voor de huidig topman Bruno Chabas en commissaris Sietze Hepkema, zo werd maandag bekendgemaakt door de bouwer van grote productieschepen voor de olie- en gaswinning.

SBM benadrukt dat de schikking geen schuldbekentenis is en houdt vol dat Chabas en Hepkema niets verwijtbaars hebben gedaan. Het accepteren van de schikking is ingegeven door pragmatische redenen en is vooral om te voorkomen dat een kostbare en langdurige rechtszaak het bedrijf lang bezig blijft houden.

De aanklachten tegen Chabas en Hepkema kwamen half december naar buiten. De verdenkingen hielden verband met het omvangrijke omkoopschandaal rond het Braziliaanse staatsoliebedrijf Petrobras, waar het Nederlandse SBM bij betrokken zou zijn geweest.

Ook andere oud-SBM’ers werden toen beschuldigd van corruptie, zoals voormalig bestuursvoorzitters Tony Mace en Didier Keller en andere bestuurders. Deze zaken zijn niet geschikt.

 

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop