Nieuws/Financieel
449665
Financieel

ASR neemt BNG Vermogensbeheer over

UTRECHT (AFN) - ASR neemt de afdeling vermogensbeheer van BNG Bank over. Dat maakten de partijen vrijdag bekend, zonder de prijs te vermelden. Met de overname versterkt ASR naar eigen zeggen zijn positie op de Nederlandse markt voor extern vermogensbeheer, met name in de (semi)publieke en pensioensector.

BNG Vermogensbeheer belegt namens onder meer gemeenten, zorg- en onderwijsinstellingen, universiteiten, netwerkbedrijven, woningcorporaties, pensioenfondsen en zorgverzekeraars. Het heeft een beheerd vermogen van bijna 5 miljard euro en telt tien volledige arbeidsplaatsen, die allemaal meegaan naar ASR.

Vermogensbeheer is niet langer kernactiviteit van BNG Bank, terwijl ASR in die tak van sport juist een belangrijke speler wil zijn in Nederland. ,,De overname betekent voor onze ambities een duidelijke groeiversnelling'', aldus financieel directeur Chris Figee.

Toezichthouders

De Nederlandse overheid is sinds 2008 volledig eigenaar van ASR, waarin de Nederlandse verzekeringsactiviteiten van het voormalige Fortis zijn ondergebracht. Binnenkort wordt het bedrijf weer naar de beurs gebracht. Eerder deze week werd bekend dat ABN AMRO behoort tot de banken die dat proces hoogstwaarschijnlijk gaan begeleiden.

De overname van BNG Vermogensbeheer wordt naar verwachting in het tweede kwartaal van dit jaar afgerond. Dat is nog wel afhankelijk van goedkeuring door toezichthouders.