Nieuws/Financieel
449962
Financieel

GrandVision stuwt vermogenswaarde HAL

MONACO (AFN) - De netto vermogenswaarde van HAL Holding is vorig jaar met circa 5,5 miljard euro gestegen. Daarvan is meer dan 4,2 miljard euro te danken aan de beursgang van GrandVision in februari. Dat maakte de investeringsmaatschappij donderdag bekend. In 2014 steeg de vermogenswaarde met 380 miljoen euro.

De totale vermogenswaarde kwam uit op 13,2 miljard euro, tegen 7,7 miljard euro in 2014.

De waarde van het belang dat HAL had in GrandVision was op basis van de prijs waartegen het bedrijf naar de beurs ging iets meer dan 5 miljard euro. De boekwaarde van het belang in het bedrijf achter optiekketens als Pearle en Eyewish was eind 2014 799 miljoen euro.

Dividend

HAL wil een dividend uitkeren van 6,50 euro per aandeel, waar aandeelhouders in 2014 per aandeel 5,05 euro werd betaald. Een groep aandeelhouders die samen circa 70 procent van de stukken HAL bezit, heeft aangegeven het dividend in aandelen te willen ontvangen.

De investeerder maakte ook bekend dat president-commissaris Sjoerd Eisma heeft aangegeven niet herkiesbaar te zijn op de algemene aandeelhoudersvergadering op 18 mei. HAL stelt voor hem op te laten volgen door Martijn van der Vorm, de huidige bestuursvoorzitter. Lodewijk Hijmans van den Bergh wordt vicevoorzitter van de raad van commissarissen.