Nieuws/Financieel
450137
Financieel

'Nette cijfers Ahold'

AMSTERDAM (AFN) - Ahold maakte ,,nette omzetcijfers'' bekend over het vierde kwartaal. Dat constateerde Exane donderdag in een eerste reactie.

De marktkenners spraken daarbij van erg sterke prestaties in Nederland. De Amerikaanse prestaties waren iets zwakker dan voorzien. Exane hanteert een outperform-advies op het supermarktconcern.

KBC sprak van beter dan verwachte prestaties, waarin het ,,solide momentum'' voor het bedrijf werd bevestigd. De Belgische bank herhaalde zijn koop-advies op het aandeel.

Stijgende marge

Ook ING wees erop dat de omzet hoger is uitgevallen dan verwacht, op basis van een consensus die Ahold zelf had verzameld. De bank merkte verder op dat het bedrijf uitgaat van een stijgende marge in het vierde kwartaal, en over heel 2015 een stijging van de vrije kasstroom op jaarbasis voorziet.

ING-analist Matthias Maenhaut meent dat het aandeel nog altijd een koopadvies verdient, ook omdat de markt de mogelijke voordelen van de fusie met Delhaize in zijn ogen onderschat. Ook op zelfstandige basis vindt hij Ahold ,,aantrekkelijk geprijsd''.

Ahold steeg donderdag in de vroege handel 3,6 procent tot 19,01 euro. De AEX won 0,9 procent.