Nieuws/Financieel
450329
Financieel

Nestlé krijgt Kitkat niet beschermd

Amsterdam - De vier reepjes op een rij van Kitkat zijn niet dermate uniek dat ze beschermd moeten worden. Dat heeft de Hooggerechtshof in Groot-Brittannië woensdag besloten. Repenreus Nestlé gaat in beroep tegen het besluit.

Dat melden Britse media.

Het Zwitserse bedrijf wil de vorm van de reep beschermen, zodat concurrenten op moeten houden met de productie van soortgelijke repen. Maar chocoladeconcurrent Cadbury voerde bij het Britse hooggerechtshof aan dat de vorm daarvoor niet uniek genoeg is. En de rechters gingen daarin mee. Volgens hen zien consumenten niet alle repen met deze vorm automatisch als Kitkats.

Kitkat-moederbedrijf Nestlé toonde zich teleurgesteld in het besluit van de rechters. Wat niet helpt is dat er in Noorwegen al sinds 1937 een reep bestaat met een soortgelijke vorm, de Kvikk Lunsj (’snelle lunch’). Vorig jaar september ving Nestlé ook al bot bij het Europese Hof van Justitie.

Kitkat bestaat al sinds 1935, toen het nog werd verkocht onder de naam Rowntree’s Chocolate Crisps. Twee jaar later werd de reep herdookt. Nestlé kocht Rowntree’s in 1988.