450332
Financieel

Nieuwe verkoopgolf op Wall Street

Net als in Europa keken de Amerikaanse beurzen woensdag bij de start tegen dieprode borden aan, waarmee de neergang van de koersen sinds begin dit jaar stevig werd vervolgd.  

De Dow Jones-index liep rond kwart voor vier tegen een tik van 1,7% aan, terwijl de S&P500 en de Nasdaq duikelingen van 1,8% respectievelijk 1,7% lieten zien.

Beleggers in de VS kropen weer diep in hun schulp vanwege de zorgen dat een harde landing in China stevig zal gaan doorwerken bij andere economische grootmachten.  

IBM werd hard afgestraft met een koersdaling van 7%. Het technologieconcern boekte voor het vijftiende kwartaal op rij een omzetdaling en zette ook een lagere winst dan een jaar eerder in de boeken. 

Netflix kreeg er 1% bij. De aanbieder van internettelevisie telde voor het eerst meer dan 75 miljoen abonnees en wist vooral buiten de Verenigde Staten mensen aan zich te binden.

De voorgaande dag leek Wall Street nog op weg naar een stevig herstel van de koersen, maar gooide de hernieuwde terugval van de olieprijs roet in het eten.