Nieuws/Financieel
450395
Financieel

Altice werkt aan onderzoekscentra

AVEIRO (AFN) - Het aan de Amsterdamse beurs genoteerde kabelconcern Altice is van plan onderzoeks- en ontwikkelingscentra op te zetten in alle landen waar het momenteel aanwezig is. Dat zei oprichter en miljardair Patrick Drahi woensdag tijdens een bijeenkomst in Portugal.

Het eerste centrum is ook in dat land aanwezig, de faciliteit was voorheen onderdeel van het door Altice overgenomen Portugal Telecom. De volgende Altice Labs worden geopend in Frankrijk, de Verenigde Staten, Israël en de Dominicaanse Republiek. Wat de plannen voor investering vergen, liet Drahi niet weten.

Drahi noemde verder de voorbereidende gesprekken die het Franse telecomconcern Orange voert voor een overname van de telecom- en mediadivisie van Bouygues ,,positief'''.

Eerder wees Bouygues een bod van Altice-dochter Numericable-SFR op Bouygues Telecom nog af. Daarbij zou Altice naar verluidt 10 miljard euro hebben overgehad voor het onderdeel. ,,Ik geloof in het lot. Als het voor mij is, dan zal het naar mij toekomen. Zo niet, dan niet'', zei Drahi.