Nieuws/Financieel
451985
Financieel

Fed ziet weer bescheiden groei in VS

WASHINGTON (AFN) - De Amerikaanse economie liet de afgelopen zes weken een ,,bescheiden groei" zien. Dat stelde de Federal Reserve woensdag in zijn rapport over de staat van 's werelds grootste economie, het Beige Book.

In negen van de twaalf regio's was er bescheiden groei, terwijl de economische situatie in New York en Kansas City ,,in essentie vlak'' was. Boston noemde de economische condities 'optimistisch'. Consumenten waren vaker bereid de portemonnee te trekken, vooral tijdens de feestdagen, terwijl de prijzen over het algemeen stabiel bleven. Ook de arbeidsmarkt en de huizenmarkt toonden verdere verbetering.

Daar stond wel tegenover dat bijna de helft van de regio's aangaf dat de industriële activiteit daalde vanwege de sterke dollar en de zwakke vraag uit het buitenland. De energiesector ,,worstelde verder'' met de dalende olie- en gasprijzen en ook de agrarische sector stond wat onder druk door lagere prijzen voor gewassen en vee.

Het Beige Book vormt de aanloop naar de volgende rentevergadering van de Fed later deze maand. Bij de vorige bijeenkomst werd de rente voor het eerst sinds 2006 weer verhoogd.