Nieuws/Financieel
452049
Financieel

Franse investeerder achter bod op TenCate

AMSTERDAM (AFN) - De Franse vermogensbeheerder Syquant Capital steunt het verhoogde overnamebod van Gilde op het beursgenoteerde TenCate. Dat zei hoofd beleggingen Henri Jeantet van Syquant woensdag tegen AFN.

Syquant heeft een belang van circa 2 procent in TenCate. ,,We verwelkomen de verhoging van het bod, dat zien we als goed nieuws. Het is een correcte waardering voor het bedrijf'', aldus Jeantet. Syquant vond het vorige bod op TenCate nog te laag.

Investeerder Gilde verhoogde dinsdagavond zijn overnamebod op textiel- en kunstgrasproducent TenCate naar 26 euro per aandeel. In totaal komt de biedprijs daarmee op circa 714 miljoen euro. Het betreft een finaal bod, aandeelhouders hebben tot en met 21 januari de tijd om te beslissen of zij erop ingaan. Het eerdere bod van 24,60 euro per aandeel werd door veel beleggers als te laag gezien.

Van Herk

Investeerder Aat van Herk, met een deelneming van 3,2 procent, wilde woensdag desgevraagd nog geen reactie geven op de nieuwe bieding van Gilde. Van Herk heeft het bod in beraad, zo liet een zegsman weten. Van Herk stemde niet in met vorige bod van Gilde

Ook Kempen Capital Management, dat een belang van 5,5 procent in TenCate heeft, zou zijn stukken nog niet hebben aangemeld. Kempen was woensdag niet bereikbaar voor een reactie op het nieuwe bod.