Nieuws/Financieel
452108
Financieel

'Air France komt vrijdag met groeiplan'

PARIJS (AFN) - Luchtvaartbedrijf Air France zal vrijdag een groeiplan presenteren aan zijn vakbonden. Dat stelde de Franse krant Les Echos maandag.

Vertegenwoordigers van de bonden hebben geen documentatie over het plan gekregen, naar verluidt om lekken te voorkomen. In het nieuwe plan zouden volgens de krant, die geen bronnen noemt, de groeidoelen zijn opgevoerd met als doel ze via consensus te bereiken.

Volgens Les Echos zou Air France-KLM in 2015 winstgevend zijn geweest. Air France-KLM liet daarop in een verklaring weten dat het opmaken van de boeken nog niet afgerond is, en wilde verder geen commentaar geven. De publicatie van de cijfers staat voor 18 februari op de rol.

Onlangs blies vakbond CGT zijn plannen voor een staking op 28 januari bij Air France af. De bond had met de kerst het cabine- en grondpersoneel van Air France opgeroepen te gaan staken. CGT wilde dat de aanklachten tegen de vijf werknemers die begin oktober managers van het bedrijf aanvielen zouden worden ingetrokken. Ook zouden de personeelsleden die twee bestuurders de kleren van het lijf scheurden weer in dienst moeten worden genomen.