Nieuws/Financieel
452115
Financieel

KPN en NN Group favoriet bij Rabo

Telecombedrijf KPN en verzekeraar NN Group zijn toegevoegd aan de lijst met favoriete aandelen van de Rabobank in 2016 in de Benelux. De bank ziet ook brood in hoofdfonds  Wolters Kluwer en de kleinere aandelen Beter Bed en IMCD. 

Analisten van de Rabobank hebben dit jaar bij de selectie van de favoriete aandelen onder meer gekeken naar de blootstelling aan  landen waar de economische groei op stoom lijkt te komen, zoals in Nederland en Frankrijk en naar landen waar juist economisch neerwaartse risicio's zijn, waaronder Amerika, het Verenigd Koninkrijk en de opkomende markten.

Verder houden de analisten er mede rekening mee hoe beursgenoteerde bedrijven omgaan met de aanhoudende neergang van de grondstoffenprijzen.

Volgens de analisten zullen de aandelenmarkten dit jaar volatiel blijven onder meer vanwege de aanhoudende onzekerheid over de vertraging van de Chinese economie, de nasleep van het schandaal bij autoconcern Volkswagen en de gemengde economische signalen uit Amerika en de eurozone.

De toeleverancier voor de chipindustrie ASMI, het financiële concern ING en kunstmestbedrijf OCI zijn van de favorietenlijst verwijderd.  Ahold , Bam en Grandvision hielden de favorietenstatus.