Nieuws/Financieel

‘Arcelor voornaamste kandidaat aandelenemissie’

De aanhoudende onrust op de aandelenmarkten en de turbulentie op de grondstoffenmarkten maakt ArcelorMittal een belangrijke kandidaat om mogelijk dit jaar met een aandelenemissie op de proppen te gaan komen. Althans dat voorziet ruim 40% van de deelnemers aan de poll van DFT.nl.

Hoewel het nieuwe beursjaar pas een week van start is gegaan, hebben beleggers geen tijd om rustig achter over te leunen gelet op de harde klappen voor de aandelenmarkten en de verdere neergang van de grondstoffenprijzen.

Ruim 40% van de respondenten gaat er van uit dat ArcelorMittal het meest gebukt gaat onder de malaise en mogelijk dit jaar bij de aandeelhouders zal moeten aankloppen om de balans te versterken.

Aegon dat dit jaar te maken te maken krijgt met de invoering van Solvency II is voor 20% van de poll-deelnemers de belangrijkste kandidaat voor een aandelenemissie.

Altice dat de bedrijven uit de sector in het afgelopen jaar in een rap tempo bijeen reeg, krijgt 19% van de stemmers die denken dat de kabelaar over de brug moet komen met een emissie van aandelen.

SBM Offshore volgt op de voet met 18% van de respondenten die denkt dat het het door een omkoopschandaal geplaagde concern het tij zal moeten keren met een aandelenemissie.