Nieuws/Financieel
452557
Financieel

Cuba akoord met joint venture Unilever

ROTTERDAM (AFN) - De regering van Cuba is akkoord gegaan met de oprichting van joint venture Unilever-Suchel SA, een samenwerking tussen Unilever en het Cubaanse Intersuchel. Dat maakte het was- en voedingsmiddelenconcern maandag bekend.

Het nieuw op te richten bedrijf gaat onder meer een nieuwe fabriek bouwen op het eiland. Daarmee wordt Cuba minder afhankelijk van de invoer van producten. Ook zal de fabriek bijdragen aan de werkgelegenheid op Cuba.

Financiële details over de deal werden niet bekendgemaakt.

Hervormingen

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking was bij de officiële bekendmaking van het akkoord voor de oprichting van de joint venture. Zij staat aan het hoofd van een handelsmissie en wordt vergezeld door 77 bedrijven en organisaties uit verschillende sectoren. Daaronder zijn ook Philips en Heineken.

Met de hervormingen in Cuba en de toenadering tussen het land en de Verenigde Staten is volgens Ploumen de weg vrij om de economische betrekkingen tussen de twee landen verder te normaliseren. Dat is volgens haar ook in het belang van de Caribische koninkrijksdelen.