Nieuws/Financieel
457600977
Financieel

Virgin Galactic doet loket ruimtereizen weer open: prijskaartje $450.000

Virgin Galatic-bemanning met Richard Branson (r).

Virgin Galatic-bemanning met Richard Branson (r).

NEW YORK (ANP/RTR/BLOOMBERG) - Virgin Galactic gaat weer beginnen met de verkoop van tickets voor ruimtereizen. In oktober stelde het bedrijf van zakenman Richard Branson commerciële ruimtereizen nog uit tot het vierde kwartaal van dit jaar omdat er bepaalde werkzaamheden aan de ruimtevaartuigen uitgevoerd moesten worden.

Virgin Galatic-bemanning met Richard Branson (r).

Virgin Galatic-bemanning met Richard Branson (r).

De ticketverkoop aan burgers gaat woensdag van start. Klanten moeten dan 450.000 dollar (397.000 euro) betalen voor een reservering, inclusief een aanbetaling van 150.000 dollar. De ruimtereis duurt 90 minuten, met een paar minuten gewichtloosheid. Oprichter en miljardair Branson ging in juli vorig jaar al zelf de ruimte in met Virgin Galactic.

Klanten

Topman Michael Colglazier van Virgin Galactic hoopt bij het begin van de commerciële ruimtereizen later dit jaar de eerste duizend klanten binnen te hebben gehaald. Op de beurs in New York viel het nieuws van Virgin Galactic goed, want het aandeel steeg 13 procent. Sinds het uitstel in oktober werd aangekondigd verloor het aandeel juist flink aan waarde.

Ook Amazon-oprichter Jeff Bezos is bezig met commerciële ruimtereizen met zijn bedrijf Blue Origin. Tesla-topman Elon Musk heeft het ruimtevaartbedrijf SpaceX.