Nieuws/Financieel
459068657
Financieel

Energiereus RWE verhoogt verwachtingen

Essen - Het Duitse energieconcern RWE is positiever over de resultaten voor heel het jaar. De divisie voor handel presteerde beter dan verwacht, terwijl de vooruitzichten voor de van controverses omgeven kolen- en kernenergietak onveranderd bleven.

RWE verwacht nu dat zijn aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) voor 2019 tussen de 1,6 miljard en 1,9 miljard euro zal uitkomen. Eerder ging het bedrijf er nog van uit dat dit resultaat tussen de 1,4 miljard en 1,7 miljard euro zou liggen. RWE presenteert later deze maand zijn halfjaarcijfers.

De Franse branchegenoot Engie zette in het eerste halfjaar een hogere omzet en winst in de boeken, waarbij vooral in het tweede kwartaal de resultaten verbeterden. Dat kwam onder andere doordat de Belgische kerncentrales in Tihange en Doel volledig waren heropgestart, nadat reactoren een tijdlang waren stilgelegd wegens onderhoudswerkzaamheden en technische problemen. Daarnaast profiteerde het concern van betere prijzen en lagere temperaturen.

De omzet nam in de eerste zes maanden met ruim 9 procent toe tot 33 miljard euro. De operationele winst dikte 3,1 procent aan tot 3,2 miljard euro. Onder de streep hield Engie 2,1 miljard euro over, tegenover een nettowinst van 900 miljoen euro een jaar eerder.