Nieuws/Financieel
465681
Financieel

Bedrijf lanceerde een van de eerste taxi-apps

Eind van de rit voor Uber-concurrent Sidecar

Amsterdam - Taxi-dienst Sidecar, een Amerikaanse rivaal van Uber, staakt vanaf nieuwjaarsdag zijn diensten. Dat heeft het bedrijf, dat in 10 Amerikaanse steden actief is, bekend gemaakt.

Sidecar Technologies was in 2011 een van de eerste bedrijven die een taxi-app lanceerde begon. Het startte een dienst vergelijkbaar met Uberpop, waarbij gebruik wordt gemaakt van particulieren die als taxidienst willen bijverdienen. Later legde het zich meer toe op het peer-to-peervervoer van pakketjes, waarin het deze zomer nog claimde de grootste in de Verenigde Staten te zijn.

Sidecar noemt ’een aanzienlijk kapitaalnadeel’ ten opzichte van zijn grootste concurrenten een van de oorzaken waarom het de handdoek in de ring gooit op de taxi- en pakketjesmarkt. Het bedrijf dat zelf in totaal $35 miljoen bijeenraapte had onder andere te maken Uber (dat naar verluid $2,1 miljard aan nieuw geld zoekt en inmiddels $62,5 miljard waard zou zijn) en Lyft (dat $500 miljoen aan het werven is). De directie laat weten door te gaan met het bedrijf en het treffen van voorbereidingen voor ’the next big thing’.