Financieel/Geld
465843287
Geld

Rabo wordt duurder en stelt bedenktijd in voor grote overboekingen

Amsterdam - Klanten van de Rabobank gaan meer betalen voor hun rekening. Het goedkoopste pakket wordt zelfs een derde duurder. Tegelijkertijd wordt het - in naam van de strijd tegen fraude - onmogelijk om direct €5000 of meer over te maken. Wie dat wel wil doen, krijgt een bedenktijd van vier uur opgelegd.

Ook papieren rekeningafschriften worden bij de voormalige boerenleenbank fors duurder. Wie bijvoorbeeld een wekelijks afschrift op papier in de bus wil krijgen, betaalt daarvoor niet meer €3,60 maar €5,40 per maand - een stijging van 50%.

Limiet

Daarnaast verlaagt Rabobank fors het dagelijkse limiet dat kan worden overgeboekt naar een andere dan de eigen rekening. Je mag niet meer zomaar €50.000 overboeken, maar maximaal €5000 per keer. Wie grotere uitgaven gepland heeft en bijvoorbeeld een auto wil aanschaffen, kan dat limiet verhogen. Houd dan wel rekening met een standaard wachttijd van vier uur tot deze verhoging is goedgekeurd.

Rabobank zegt dit te doen om mensen tegen fraude te beschermen. Bij ING staat het daglimiet ook op €5000, net als bij Triodos en SNSbank. Het limiet is vaak gekoppeld aan het inlogmiddel en of het geld wordt overgeboekt naar een eigen, vaste of externe rekening.