Nieuws/Financieel
466106
Financieel

Vijf topmannen in debat

Zorgverzekeraar: ‘Kritiek begrijpelijk, maar we kunnen het nooit goed doen’

Zorgverzekeraars vechten in december traditiegetrouw om nieuwe klanten. Hoe denken de concurrenten over discussiepunten als vrije artsenkeuze en verhoging van het verplicht eigen risico? DFT TV ondervraagt vijf topmannen van zorgverzekeraars.

In 2016 gaat het verplicht eigen risico wederom omhoog. Komend jaar moet je de eeste €385 aan zorgkosten die onder eigen risico vallen, zelf betalen. Dit is €10 meer dan in 2015. Kan het eigen risico nog verder omhoog om de premies laag te houden? Wim van der Meeren (CZ), Norbert Hoogers (Zilveren Kruis), Chris Oomen (DSW), Ruben Wenselaar (Menzis) en Jean-Paul van Haarlem (ONVZ) geven hun mening.

 

Ook geven de topmannen hun visie op complexiteit van polissen. Uit onderzoek blijkt dat slechts een derde van de consumenten de hele zorgpolis doorleest. Moeten verzekeraars de zorgpolis minder ingewikkeld maken?

 

 

Zorgverzekeraars maken ieder jaar afspraken met zorgverleners. Dat betekent dat je soms niet bij de arts van jouw voorkeur terecht kunt. Is dat beter zo? De vijf topmannen geven hun mening over vrije zorgkeuze.

 

 

De laatste stelling luidt: "zorgverzekeraars trekken zich nauwelijks iets aan van de kritiek uit de samenleving en de politiek." Zo denken de bestuurders van CZ, Achmea, DSW, Menzis en ONVZ daarover:

 

 

Meer weten over zorgverzekeringen in 2016? Bekijk het dossier.