Nieuws/Financieel
468892
Financieel

Nikkei boekt flinke winst

TOKIO (AFN) - De effectenbeurs in Tokio is woensdag met een flinke winst geëindigd. Beleggers trokken zich op aan de positieve stemming in New York en Europa en stapten na twee verliesdagen op rij weer in de markt. Een stijging van de olieprijzen en een daling van de Japanse yen boden steun aan de handel. De Nikkei sloot 2,6 procent hoger op 19.049,91 punten.

Het vooruitzicht dat de Amerikaanse Federal Reserve later op de dag de rente voor het eerst in bijna tien jaar zal gaan verhogen zorgde voor stevige winsten onder de Japanse bankaandelen. Mitsubishi UFJ Financial Group steeg 3,7 procent en Mizuho Financial Group kreeg er 5,3 procent bij. De oliebedrijven Inpex en Japan Petroleum stegen 2,8 en 3,3 procent.

Elders in het Verre Oosten gingen de aandelenbeurzen eveneens fors omhoog. In Sydney eindigde de All Ordinaries 2,4 procent hoger en de Kospi in Seoul dikte 1,9 procent aan. De Hang Seng-index in Hongkong noteerde tussentijds 2,1 procent in de plus, terwijl de Chinese Shanghai Composite wat achterbleef met een winst van 0,4 procent.