Nieuws/Financieel
470016
Financieel

Topman zoek, handel geschorst

HONGKONG - De handel in aandelen Fosun International is vrijdag op de beurs in Hongkong na een stevige koersval stilgelegd, na mediaberichten over de vermissing van topman Guo Guangchang. Ook de handel in de aandelen Fosun Pharmaceutical en vijf andere bedrijven van de Fosun Group werd stopgezet.

Guo, die bekend staat als de Chinese Warren Buffett, zou volgens de berichten op de luchthaven van Shanghai door de politie zijn afgevoerd. Hij is één van de rijkste mensen van China met een geschat vermogen van 7,8 miljard dollar.

Het in Shanghai gevestigde Fosun, onder meer eigenaar van de resorts van Club Med maar ook actief in bankzaken en vastgoed, weigerde commentaar te geven op de vermissing van Guo. In een verklaring gaf de firma aan dat de handel was geschorst in afwachting van de bekendmaking van "koersgevoelige" informatie.

De vermissing van Guo valt samen met de steeds hardere aanpak van corruptie in China. Daarbij zijn eerder mensen op topfuncties in de financiële wereld van het bed gelicht. Ook zijn een aantal van hen zoek.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo