470173
Financieel

Jury van DFT Financieel Product van het Jaar

De vakjury die uit de twaalf maandwinnaars een nummer 1, 2 en 3 kiest, doet dit op basis van rendement, risico, kosten, transparantie en vernieuwing. De juryleden zijn:

Jaap van Duijn

 

Jaap van Duijn is voorzitter van de vakjury. Hij is voormalig directielid en fondsmanager bij de Robeco Groep. Behalve bij Robeco, waar hij van 1983 tot 2005 werkzaam was, werkte Van Duijn onder andere als hoogleraar en was hij kroonlid van de Sociaal-Economische Raad. Gedurende zijn jaren bij Robeco was Van Duijn buitengewoon hoogleraar in de praktische aspecten van de beleggingstheorie aan achtereenvolgens de Universiteit van Amsterdam en de Erasmus Universiteit Rotterdam.

Van Duijn vervult verschillende functies in de wereld van financiën en beleggen, natuur en milieu, en onderwijs en onderzoek. Hij heeft vele artikelen en boeken op zijn naam staan over economie en beleggen. Hij schrijft columns voor De Financiële Telegraaf.

 

Patrick Beijersbergen

 

Patrick Beijersbergen is econoom en beleggingsanalist. Hij is sinds 1996 werkzaam in de financiële sector en schreef verschillende boeken over financiële zaken, waaronder het in november verschenen Beleggen Kun Je Zelf, Tips & Tricks 2016.

Als adviseur en analist bij verschillende banken en vermogensbeheerders verdiepte hij zich in alle aspecten van de financiële dienstverlening. Hij is hoofdredacteur van Effect, het magazine van beleggersvereniging VEB.

 

Anne Gram

Anne Gram is sinds 1991 werkzaam in de financiële sector. Ze begon als derivatenanalist bij Nordea Securities in Denemarken, haar geboorteland. Naast haar universitaire opleiding international bedrijfseconomie is Anne Gram ook CFA (Chartered Financial Analyst).

Zij is medeoprichter en oud-voorzitter van de CFA Society in Nederland. Zo was ze onder meer directeur beleggingen bij Fortis MeesPierson en daarvoor als Chief Investment Officer bij dezelfde instelling. Daarvoor was ze hoofd Core European Equities bij ABN Amro Asset Management.

Ook is ze jaren werkzaam geweest als portfoliomanager bij verschillende institutionele beleggers. Anne Gram is nu werkzaam als onafhankelijk beleggingsdeskundige.

 

Reinout van der Heijden

 

Reinout van der Heijden is hoofdredacteur van de Geldgids, een uitgave van de Consumentenbond. Hij is pensioen- en verzekeringseconoom en publicist over financiële zaken.

Blogger voor Volkskrant.nl. Schrijver van Een goed pensioen, 101 Slimme geldtips,  De Vloek van Oesovo en Kuifje in de Sovjet-Unie.

Herman Bouter

 

Herman Bouter is onafhankelijk financieel planner en partner van Capital Management. Daarnaast geeft hij opleiding aan gecertificeerd financieel planners (FFP).

Herman schrijft wekelijks met scherpe pen voor De Telegraaf een recensie van een financieel product, op de pagina DFT Vermogen. Eens per maand bespreekt hij bovendien het Product van de Maand. 

Herman werkt sinds 1987 in de financiële wereld, voorheen bij F. van Lanschot Bankiers en MeesPierson als Private Banker en financieel planner. Heeft uitgebreide ervaring met de advisering van ondernemers en vermogende particulieren. Hij studeerde bedrijfs-, sociaal- en economisch recht te Utrecht en is tevens auteur in het blad FiscAlert.

Manno van den Berg

 

Manno van den Berg werkt sinds 2000 voor De Financiële Telegraaf en schrijft over persoonlijke financiële planning, van pensioen tot hypotheek. Hij is initiatiefnemer van DFT Financieel Product van het Jaar. Samen met Peter Siks schreef hij het boek 'Beleggen is niet eng'.