Nieuws/Financieel
470748463
Financieel

’Nederlandse Tesla’ wil vaart maken met miljoenen van nieuwe investeerders

Lightyear One

Lightyear One

HELMOND (ANP) - De Helmondse start-up Lightyear, die werkt aan de ontwikkeling van elektrische auto's met geïntegreerde zonnepanelen, heeft opnieuw miljoenen aan investeringen opgehaald.

Lightyear One

Lightyear One

Onder meer uitvaartcoöperatie DELA en investeerder Joop van Caldenborgh steken geld in het bedrijf. De teller staat volgens Lightyear daarmee dit jaar op 93 miljoen euro aan investeringen.

Eerder dit jaar maakte Lightyear al bekend 40 miljoen euro te hebben opgehaald in een investeringsronde. Ook was er een samenwerkingsverband met SHV, het bedrijf van de familie Fentener van Vlissingen.

Uitbreiding activiteiten

Lightyear gaat het geld gebruiken om de activiteiten uit te breiden. Zo kijkt de start-up naar nieuwe kantoor- en ontwikkellocaties in Amsterdam en Utrecht, maar ook in Duitsland en het Verenigd Koninkrijk. Lightyear verwacht zijn eerste model, de Lightyear One, volgend jaar op de markt te brengen. Lightyear maakte al afspraken met het Finse Valmet, een bedrijf dat voor andere automerken voertuigen bouwt, over de productie. Lightyear zelf gaat de zonnedaken produceren.

Voor zijn eerste massamodel dat in 2024 op de markt moet komen, kijkt Lightyear nog naar financieringsmogelijkheden. Dat kan door middel van het aantrekken van verdere investeringen zijn, maar ook door een beursgang.

Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop
Veilig betalen
14 dagen bedenktijd
webshop logo
Meer van De Telegraaf Webshop