Nieuws/Financieel
471505
Financieel

'Barclays snijdt verder bij zakenbank'

LONDEN (AFN) - De Britse bank Barclays wil het personeelsbestand bij zijn investeringsdivisie met nog eens een vijfde inkrimpen. Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op gezag van bronnen binnen het financiële concern.

De grootste klap zal naar verwachting in Azië vallen. De activiteiten in landen als Japan, Hongkong en Singapore worden beschouwd als onvoldoende concurrerend en winstgevend, aldus de ingewijden waarmee Bloomberg heeft gesproken.

De ingreep, die mogelijk begin 2016 wordt aangekondigd, komt bovenop een al lopende reorganisatie bij de zakenbank van Barclays waarbij zo'n 7000 banen komen te vervallen. Bij het onderdeel werkten eind vorig jaar circa 20.500 mensen.

Hardere maatregelen

Barclays is al sinds medio vorig jaar bezig het gewicht dat de zakenbank in de schaal legt op de totale balans, fors terug te dringen. Het onderdeel was verantwoordelijk voor een groot aantal schandalen waarbij de bank de afgelopen jaren betrokken is geraakt, en die tot miljardenboetes hebben geleid.

Sinds het ontslag van topman Antony Jenkins afgelopen zomer wordt al gespeculeerd op hardere maatregelen. Volgens Britse media ging de herstructurering onder zijn bewind niet snel genoeg. Zijn opvolger Jes Staley nam het stokje op 1 december over.