Nieuws/Financieel
471518
Financieel

Draghi praat euro alsnog omlaag

New York - President van de Europese Centrale Bank Mario Draghi probeerde vrijdag nog iets van zijn reputatie van 'Super Mario' te redden. Hij zei tijdens een toespraak dat er geen grens is aan wat de centrale bank zal doen om de inflatie aan te jagen.

Een dag eerder stelde Draghi teleur nadat hij bij de rentevergadering van de ECB niet met grootscheepse steunmaatregelen op de proppen kwam.

Vandaag probeerde de Italiaan zich te herpakken bij een toespraak in de Economic Club van New York. Daarin benadrukte hij dat er geen grens is aan wat de ECB bereid is te doen om de inflatie richting de 2% te krijgen.

"Het lijdt geen twijfel dat wanneer we het gebruik van onze instrumenten moeten intensiveren om prijsstabiliteit te bereiken, dat we dat zullen doen. Er is geen grens aan hoe ver we deze instrumenten, binnen ons mandaat, zullen inzetten", zei de Italiaan.

In reactie zakte de euro van $1,094 naar $1,087. Gisteren vloog de waarde van de Europese munt nog omhoog, omdat de ECB minder maatregelen dan vewacht aankondigde om de economie van de eurozone te stimuleren. Binnen een paar uur tijd schoto de euro van $1,05 naar bijna $1,10.