Nieuws/Financieel
473901
Financieel

Ahold in schijnwerper Damrak

Ahold staat vanochtend in de schijnwerpers. De aandelenbeurs aan het Amsterdamse Damrak opent woensdag naar verwachting vrijwel vlak.

Ook op de andere Europese beurzen lijkt de handel zonder grote koersuitslagen van start te gaan. Beleggers kijken vooral uit naar het Amerikaanse banencijfer van salarisstrookverwerker ADP, dat later op de dag bekend wordt gemaakt.

Op het Damrak staat Ahold Delhaize in de schijnwerpers. Het Amerikaanse supermarktconcern Kroger won dinsdag in New York 3 procent, na een anonieme tweet dat Ahold Delhaize zou werken aan een bod op het bedrijf. Ahold Delhaize wilde niet reageren op geruchten.

Digitaal beveiliger Gemalto kondigde een samenwerking aan met Ledger, een specialist op het gebied van infrastructuur voor blockchaintechnologie en digitale valuta. Er werden geen financiële details over de deal naar buiten gebracht.

TomTom

Shell liet weten de geplande verkoop van 900 miljoen dollar aan bezittingen in Thailand aan Kuwait Petroleum Corp te schrappen. Volgens Shell kon niet op tijd een overeenkomst worden bereikt met de Thaise overheid over de deal.

TomTom gaat diensten leveren aan de nieuwe mobiele app voor vrachtwagenchauffeurs van Michelin. Het bedrijf levert onder meer online navigatiediensten en kaartdata voor Michelin RoadConnect.

AEX

Air France-KLM heeft het aantal uitstaande aandelen met ruim 75 miljoen verhoogd. Dat heeft de luchtvaartcombinatie gedaan om een deal met China Eastern Airlines en Delta Air Lines af te ronden. Beide luchtvaartmaatschappijen hebben nu een belang van 10 procent in Air France-KLM. De deal met China Eastern en Delta werd eind juli aangekondigd.

De Europese beurzen gingen dinsdag licht vooruit. De AEX-index won 0,2 procent tot 542,25 punten en de MidKap klom 0,5 procent tot 834,52 punten. De beurzen in Parijs en Londen stegen tot 0,4 procent. De beurs in Frankfurt was gesloten vanwege de Dag van de Duitse eenheid.

Dow Jones

Op Wall Street werden nieuwe recordstanden bereikt. De Dow-Jonesindex sloot 0,4 procent hoger op 22.641,67 punten. De brede S&P 500 en technologiebeurs Nasdaq wonnen 0,2 procent.

De euro noteerde 1,1774 dollar, tegen 1,1761 dollar een dag eerder. Een vat Amerikaanse olie werd 0,6 procent goedkoper op 50,13 dollar. Brentolie daalde 0,4 procent in prijs tot 55,77 dollar per vat.