475775
Financieel

KPMG voor het hekje over intern rapport

Amsterdam - Twee curatoren van de door fraude omgevallen rundvleesslachterij Weyl slepen KPMG vandaag voor de rechter. De accountantsreus die de boeken bij Weyl controleerde, houdt interne rapporten achter waaruit het falen van de accountant zou blijken.

De curatoren willen het afstaan van de bewuste KPMG-rapporten via de rechter afdwingen, op straffe van een dwangsom van EURO 100.000. Dit valt op te maken uit vertrouwelijke stukken, ingezien door De Financiële Telegraaf.

 

Faillissement na miljoenenfraude

Het Twentse 'Weyl Beef', ooit de grootste rundveeslachterij van Nederland, ging vijf jaar geleden failliet nadat er een miljoenenfraude aan het licht was gekomen. De twee directeuren bleken al jarenlang te rommelen met de boekhouding van hun vleesimperium in Enschede en vervalsten daarbij op grote schaal facturen, waardoor het aan de buitenkant leek alsof het sinds de mkz-crisis (2001) zieltogende bedrijf nog bestaansrecht had.

Betrokken banken, leveranciers, veehandelaren en -transporteurs bij het faillissement voor vele tientallen miljoenen euro's het schip in gingen.

Lees hier het hele artikel over het opzienbare handelen van KPMG bij Weyl