Nieuws/Financieel
478923
Financieel

Met je bedrijf bijdragen aan vluchtelingenhulp

 

Voor bedrijven die met hun product of dienst een steentje willen bijdragen aan de opvang van vluchtelingen is deze week Hulplawine.nl gestart. Dit online platform koppelt ondernemingen aan bestaande burgerinitiatieven en vrijwilligers.

Met de huidige vluchtelingencrisis schieten burgerinitiatieven als paddenstoelen uit de grond, maar het overzicht is ver te zoeken. Initiator van de de Hulplawine is Whocares.me, een blog dat hartverwarmende acties deelt van gewone mensen die de wereld willen verbeteren.

,,Wij hebben ervaren dat zó veel mensen willen meehelpen, dat sommige initiatiefnemers worden overstelpt met reacties en in de logistieke problemen komen", aldus oprichter Matthijs Jaspers. Bedrijven die willen helpen door hun product of dienst ter beschikking te stellen, kunnen zich aansluiten en worden gekoppeld aan een initiatief.

En dat kan van alles zijn: advocatenkantoor Prakken d'Oliveira geeft juridisch advies, Vondelgym biedt een dagje sporten aan, Moyee Coffee stelt koffie ter beschikking, Nature&More levert verse groentepakketten en 8zaam.nl coacht vrijwilligers. Maar ook organisaties als ASN-bank, Stichting Bootvluchteling en Pakhuis de Zwijger hebben zich aangesloten.

Op de Hulplawine kan iedereen een 'sneeuwbal' aanmaken en aangeven wat ze willen doen: bedrijven kunnen hun waar beschikbaar stellen, burgers een actie starten of steunen, doneren, een oproep plaatsen of gewoon steun betuigen.