Nieuws/Financieel
480597
Financieel

Macintosh slijt Kwantum aan investeerder

MAASTRICHT (AFN) - Macintosh heeft een koper gevonden voor Kwantum. De keten van winkels op het gebied van woninginrichting en -decoratie komt in handen van investeerder Gilde Equity Investment, maakte het detailhandelsbedrijf vrijdag bekend.

Macintosh gebruikt de netto-opbrengst van 28 miljoen euro om zijn schuld verder af te lossen. Op de verkoop, die plaatsvindt met terugwerkende kracht tot 1 januari 2015, wordt een boekwinst behaald van 1 miljoen euro.

Voor de medewerkers van Kwantum heeft de transactie geen gevolgen. ,,Gilde zal Kwantum ten volle ondersteunen om blijvend in de winkelformule te investeren'', aldus Macintosh. Ook de directie ondergaat geen wijzigingen. Het hoofdkantoor en distributiecentrum blijven in Tilburg.

Schoenenmarkt

Het moederbedrijf van onder meer Dolcis en Manfield wil zich geheel gaan richten op de schoenenmarkt in de Benelux. Eerder werden al de Britse activiteiten verkocht en dochterbedrijf Nea dat sportbraces verkoopt. Dat bracht netto in totaal 36 miljoen euro op.

Met de verkoop van Kwantum is de herijking van de strategie bij Macintosh voltooid. ,,Wij kunnen ons nu volledig richten op verder resultaatherstel in de Benelux, onder meer door het op korte termijn efficiënter maken van onze operaties en organisaties'', zei topman Kurt Staelens.

De overeenkomst moet nog wel worden overlegd met de ondernemingsraad. Ook moet nog een meldingsprocedure worden doorlopen bij de Autoriteit Consument & Markt (ACM). Die gesprekken verwachten de partijen evenwel binnen afzienbare tijd af te ronden.