Nieuws/Financieel
480754
Financieel

'Handhaving prognose Boskalis was verwacht'

AMSTERDAM (AFN) - De handhaving van de winstprognose voor heel 2015 door Boskalis was verwacht, hoewel in het verleden de outlook na het derde kwartaal werd verhoogd. Dat schrijft Rabobank in een reactie op het tussentijdse handelsbericht van de baggeraar en maritiem dienstverlener.

Volgens Rabo zijn de vooruitzichten voor de tweede helft van volgend jaar wel meer onzeker geworden, door de zwakkere offshore-markt. Daardoor kan de winst onder druk komen te staan, denkt de bank.

Boskalis meldde in het handelsbericht niets over de plannen met Fugro, waarin het bedrijf een belang heeft van circa 25 procent. Rabo denkt nog steeds dat Boskalis de bodemonderzoeker geheel wil overnemen, al is de timing zeer onzeker. Het advies voor Boskalis is hold.

Orderportefeuille

KBC Securities stelde dat het bericht van Boskalis geen verrassingen bevatte en de onderliggende trends onderstreepte. KBC heeft een accumulate-advies voor het aandeel.

Kepler Cheuvreux (reduce) gaf aan dat de zwakke offshore-markt eindelijk druk begint uit te oefenen op de orderontvangst. De orderportefeuille kromp met 6 procent in vergelijking met het einde van de eerste helft van dit jaar.

ING (hold) zei dat het handelsbericht in lijn met de verwachtingen lag. Vanwege de moeilijke marktomstandigheden blijft de bank voorzichtig over de koers op de korte en middellange termijn.

Goed kwartaal

Theodoor Gilissen verklaarde dat Boskalis qua resultaat en bezetting een goed kwartaal heeft gehad, maar dat er een duidelijke afzwakking van de markten is, met name offshore energie. Het advies is 'niet-aanbevolen'.

Boskalis noteerde vrijdag om 11.22 uur 4,7 procent lager op 40,52 euro.