Nieuws/Financieel
480827
Financieel

Boskalis in mineur na cijfers

PAPENDRECHT (AFN) - Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis blijft bij zijn verwachting dat de nettowinst (inclusief resultaat deelnemingen) dit jaar lager zal uitvallen dan de recordwinst van 490 miljoen euro die in 2014 in de boeken werd gezet. Dat maakte Boskalis vrijdag bekend in een tussentijds handelsbericht.

Volgens Boskalis werd een goed derde kwartaal gedraaid, met een omzet die licht hoger was dat de gemiddelde kwartaalomzet in het eerste halfjaar. Wel blijven de marktomstandigheden uitdagend, met name in de offshore-energiemarkt. De orderportefeuille kromp met 6 procent tot 2,8 miljard euro. Dat komt voor een belangrijk deel door het aflopen van het omvangrijke Suezkanaalproject.

Boskalis denkt dat in de rest van het jaar de marktomstandigheden onveranderd lastig zullen blijven. Het bedrijf had eerder al aangegeven dat in de tweede helft de bezetting en de marges zouden teruglopen, na een buitengewoon druk eerste halfjaar.

Verder herhaalde Boskalis dat het totale investeringsniveau in 2015 naar verwachting 225 tot 250 miljoen euro zal bedragen. Ook zei het bedrijf dat de geplande fusie van de Europese havensleepdiensten met die van branchegenoot Kotug in het eerste kwartaal van volgend jaar moet worden afgerond.