Nieuws/Financieel
480830
Financieel

'Opmerkelijk kwartaal voor Galapagos'

AMSTERDAM (AFN) - Biotechnologiebedrijf Galapagos heeft een van de opmerkelijkste kwartalen uit zijn bestaan achter de rug. Dat stelde analist Jan De Kerpel van KBC Securities vrijdag.

In het derde kwartaal liet samenwerkingspartner AbbVie onverwacht weten geen gebruik te maken van zijn recht om een licentie te nemen op het reumamedicijn filgotinib. In de update over het kwartaal gaf Galapagos geen helderheid over de nog altijd lopende gesprekken over nieuwe mogelijke partners rond dat middel.

KBC verwacht dat er binnenkort weer opwinding rond het aandeel Galapagos zal ontstaan als onderzoeksresultaten rond de ziekte van Crohn naar buiten komen. Het bedrijf liet donderdagavond weten dat de eerste negen maanden van dit jaar een nettoverlies van 61,4 miljoen euro hebben opgeleverd, vooral door de investeringen in de ontwikkeling van producten.

KBC handhaafde zijn accumulate-advies voor het aandeel Galapagos. Dat noteerde vrijdag om 09.25 uur 7 procent in de min op 44,39 euro. Het aandeel ging eerder dit jaar hard omhoog. Galapagos begon 2015 op 15,83 euro.