Nieuws/Financieel
480857
Financieel

Recordresultaten voor Flow Traders

AMSTERDAM (AFN) - Beursintermediair Flow Traders heeft in het derde kwartaal de aangepaste nettowinst met 29 procent zien stijgen in vergelijking met een jaar eerder, tot 37,9 miljoen euro. Dat maakte het bedrijf, dat in juli naar de Amsterdamse beurs ging, vrijdag bekend.

Volgens Flow Traders werden in het afgelopen kwartaal recordresultaten behaald. De beursintermediar profiteerde naar eigen zeggen van de volatiliteit op de financiële markten. De waarde van de ETP-handel nam met 20 procent toe tot 180 miljard euro ten opzichte van het tweede kwartaal. De volumes gingen eveneens met 20 procent omhoog.

Flow Traders is wereldwijd marktleider in de handel van trackers (ETP's), waarmee beleggers passief kunnen handelen.

ETP-waarde

In Europa steeg de ETP-waarde met 20 procent tot 113,2 miljard euro. In Noord- en Zuid-Amerika liep die waarde met 13 procent op tot 47,3 miljard euro. In Azië was sprake van een stijging met 42 procent tot 20 miljard euro.

In het derde kwartaal heerste met name op de Chinese beurzen veel onrust door zorgen over de afzwakkende Chinese economie. Dat zorgde ook wereldwijd voor veel schommelingen op de beurzen. Ook op de grondstoffen- en valutamarkten was er veel onrust afgelopen kwartaal.