Nieuws/Financieel
480869
Financieel

Aandeelhouders Ajax bij elkaar in crisissfeer

AMSTERDAM (AFN) - Uitgerekend in de week waarin de bestuurscrisis bij Ajax een nieuw hoogtepunt bereikt, komen de aandeelhouders van Ajax bij elkaar. De Amsterdam ArenA is vrijdag vanaf 14.00 uur het decor van de jaarlijkse aandeelhoudersvergadering, die door alle ontwikkelingen van de afgelopen dagen onder hoogspanning is komen te staan. De perikelen rond Wim Jonk, het hoofd van de jeugdopleiding die moet vertrekken, heeft de verhoudingen binnen de Amsterdamse club op scherp gezet.

Jonk botste binnen het technisch hart van Ajax met hoofdtrainer Frank de Boer, diens assistent Dennis Bergkamp en directeur spelerszaken Marc Overmars. De Volendammer legt zich niet zomaar neer bij een gedwongen afscheid. Jonk, trouw volger van de plannen van Johan Cruijff, ging donderdag 'gewoon' weer aan het werk in Amsterdam. ,,Jonk heeft natuurlijk groot gelijk'', zei Cruijff. ,,Het is omdat Jonk dit niet pikt, anders had ik het nu ook voor gezien gehouden.''

Op de agenda van de aandeelhoudersvergadering staat onder meer de benoeming van Leo van Wijk tot nieuwe voorzitter van de raad van commissarissen. Van Wijk volgt Hans Wijers op.