Nieuws/Financieel
480901
Financieel

Moody's verlaagt rating ArcelorMittal

LONDEN (AFN) - Moody's heeft zijn rating van ArcelorMittal met één stap verlaagd van Ba1 naar Ba2. De kredietbeoordelaar stelde donderdag dat de wijziging de zwakkere prestatie bij het staalconcern sinds het begin van dit jaar weerspiegelt. Het bedrijf kampt naast dalende staalprijzen ook met een aanzienlijke daling van het bedrijfsresultaat (ebitda) bij zijn mijnbouwactiviteiten.

,,ArcelorMittal heeft weliswaar zijn staalmarge in Europa opgekrikt, maar het bedrijfsresultaat zal ook in de rest van 2015 zwak zijn'', aldus Moody's. ,,Naar het zich laat aanzien is er weinig kans op een herstel naar een niveau dat past bij een Ba1 rating''.

ArcelorMittal moet volgens Moody's niet alleen de effecten van lagere staalprijzen het hoofd bieden. Ook moet het staalconcern een daling van het bedrijfsresultaat bij zijn mijnbouwtak met 66 procent ten opzichte van het derde kwartaal van 2014 goedmaken. Moody's wees er op dat de mijnbouwactiviteiten in het verleden goed waren voor ongeveer een kwart van het totale bedrijfsresultaat.