Nieuws/Financieel
481243
Financieel

Kleine verliezen op rustig Wall Street

NEW YORK (AFN) - De effectenbeurzen in New York lieten woensdag aan het slot kleine verliezen zien. De handelsvolumes op de Amerikaanse financiële markten waren laag aangezien de obligatiemarkt in de Verenigde Staten dicht is vanwege Veterans Day. De Amerikaanse detailhandelaars hadden een moeilijke dag op Wall Street.

De Dow-Jonesindex eindigde 0,3 procent lager op 17.702,22 punten. De brede S&P 500 zakte 0,3 procent tot 2075,00 punten en de technologiegraadmeter Nasdaq daalde ook 0,3 procent, tot 5067,02 punten.

Macy's verloor 14 procent na tegenvallende kwartaalcijfers. De winkelketen kwam onder meer met een winstwaarschuwing. Ook warenhuisbedrijf J.C. Penney opende de boeken. Die cijfers waren beter dan verwacht. Het aandeel leverde desondanks 1,8 procent aan waarde in.

Apache

Ook andere winkelketens zoals Nordstrom en Kohl's zaten in de hoek waar de klappen vielen met verliezen van 3,7 en 5 procent. Supermarktconcerns Wal-Mart Stores en Target daalden respectievelijk 1,9 en 3 procent.

Oliebedrijf Apache zakte 7,3 procent. Branchegenoot Anadarko Petroleum heeft zijn overnamebod op Apache ingetrokken nadat het voorstel was afgewezen. Anadarko ging 3,8 procent omlaag.

New York

De in New York genoteerde Chinese internetgigant Alibaba daalde 1,9 procent, ondanks een verkooprecord in China op Singles Day, een voor de onlineverkoop belangrijke feestdag.

Brouwer Molson Coors Brewing noteerde 4,4 procent hoger. Als onderdeel van de overname van SABMiller door AB InBev verkoopt eerstgenoemde zijn belang in het Amerikaanse samenwerkingsverband MillerCoors aan partner Molson Coors voor een bedrag van omgerekend 11 miljard euro. De verkoop is nodig om goedkeuring te krijgen voor de fusie van de regelgevende instanties in de Verenigde Staten.

De euro was 1,0740 dollar waard, tegen 1,0739 dollar bij het Europese slot. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde 2,8 procent tot 42,96 dollar. Brentolie zakte 3,3 procent tot 45,86 dollar per vat.