Nieuws/Financieel
481402
Financieel

Beursdebutant Curetis zet in op groei

HOLZGERLINGEN (AFN) - Het Duitse biotechnologiebedrijf Curetis wil de opbrengst van zijn beursgang in Amsterdam gebruiken om verder te groeien en zijn producten in nog meer landen op de markt te zetten. Dat liet topman Oliver Schacht woensdag weten. Een notering in Nederland is volgens hem aantrekkelijk omdat hier veel investeerders zijn voor biotech.

Het bedrijf maakt middelen waarmee levensbedreigende infectieziekten sneller kunnen worden opgespoord, en waarmee kan worden vastgesteld of sprake is van resistentie tegen antibiotica. Daarmee kunnen artsen snel een goed behandelplan opstellen voor ernstig zieke patiënten.

Inmiddels maken zeker zeventig ziekenhuizen al gebruik van de producten van Curetis, in Europa, Rusland en in het Midden Oosten. Ook in de Verenigde Staten worden ze uitgeprobeerd, aldus Schacht. Het is de bedoeling dat er binnenkort twintig Aziatische ziekenhuizen, waarvan twaalf in China, aan de lijst worden toegevoegd.

Debuut

Curetis werkt nog aan het optuigen van een Amerikaanse verkooporganisatie, waarvoor nog de benodigde goedkeuringen moeten worden verkregen. Nu is het bedrijf nog niet commercieel actief in de VS.

De in 2007 opgerichte onderneming maakte woensdag zijn debuut op Beursplein 5 voor 10 euro per aandeel, met een totale opbrengst van 40 miljoen euro. De initiële bandbreedte van het aandeel, dat naast een notering in Amsterdam er ook een krijgt in Brussel, stond eerder tussen de 9,50 euro en 12 euro. Het bedrijf plaatste 4 miljoen aandelen, exclusief een overtoewijzingsoptie van 600.000 stukken.

Curetis stond aan het eind van de ochtend 0,8 procent hoger op 10,07 euro.