Nieuws/Financieel
481539
Financieel

Na consolidatie weer hoger?

Na wat terugval de afgelopen dagen lijkt het erop dat de beurzen hun weg omhoog willen hervatten. De AEX corrigeerde tussen top en bodem al 12 punten, de indices op Wall Street ongeveer 1 a 1,5%. Een normale terugval na de stevige rally van de afgelopen weken, op zich goed om een vervolgstijging weer gezond op gang te brengen want de toppen op Wall Street wachten nog natuurlijk.

Zet dit samen af tegen de periode waarin we ons nu bevinden, richting Thanksgiving in de VS de laatste donderdag van de maand presteren de beurzen meestal goed. Op zich ziet het er wat betreft het verloop nog prima uit momenteel, beleggers houden zich redelijk rustig tijdens de dalingen tussendoor. Als de markt dan een goeie dag kent dan zien we meteen meer kracht.

Ook de hogere bodems en betere toppen vertellen ons dat de rally nog niet afgelopen hoeft te zijn. Zet daarbij nog de bedrijfsresultaten die goed worden ontvangen en de belegger is tevreden. De alternatieven blijven natuurlijk ook uit, als de rente in de VS wordt verhoogd dan blijft die uiteraard historisch bekeken nog altijd zeer laag waardoor aandelen aantrekkelijk blijven. De mooie cijfers over de werkgelegenheid afgelopen vrijdag tonen aan dat de arbeidsmarkt in de VS aantrekt, ook al is dat niet goed voor de rentemarkt blijft het wel goed voor de economie en dat is waar men op wacht.

Technisch BLOK:De indices moesten toch inleveren na tussentijds een top te hebben gemaakt gedurende de lange rally die nu toch al vanaf begin oktober aanhoud. Wall Street blijft op zoek naar de jaartoppen die gelijk ook de hoogste standen ooit zijn, dat is zo bij de S&P 500, de Dow Jones en de Nasdaq.

 

Alles 3 staan ze daar nu ongeveer 2 tot 3% onder, enkele goeie dagen we we staan daar zoals het er nu naaruit ziet. Wall Street laat niet vaak toppen die binnen bereik zijn liggen, daarom verwacht ik weer een nieuwe poging daar naartoe. Steun voor de S&P 500 nu rond de 2060-2065 punten, weerstand de zone 2130-2135 (topzone). Bij de Dow Jones steun rond de 17.750 en de 17.500 punten, weerstand eerst de 18.000 met later ook hier die topzone rond de 18.350 punten.

 

De AEX moest ook inleveren, top rond de 473 en gisteren een laagste stand net boven de 451. Toch blijft de steun voor de AEX nu de 463 met daaronder de 458 punten. Weerstand eerst de 468 met daarboven de 473 en de 478 punten. Bij de DAX wacht de zware weerstand rond de 11.050 punten, die is behoorlijk zwaar door de lijn over de toppen samen met het 200-daags gemiddelde wat daar meteen ook uitkomt.

 

Er is weer wat ruimte tot daar maar de DAX kan met enkele sterke dagen komen om zich uit de downtrend te worstelen en uiteindelijk mee doen met de rest dat al een stukje verder staat in de race richting de jaartoppen. Zeer interessant dus die DAX. Steun nu de 10.800 en de 10.,700 punten.

 

Trading ofwel adviesdiensten:We nemen onze tijd en hebben geduld in deze markt die gevaarlijk blijft. Uiteraard blijf ik zoeken naar kansen en die gaan er zeker opnieuw komen. Vorige week hebben we toch alweer goed kunnen scoren met enkele long posities op de AEX, de DAX en de S&P 500, in deze markt moet je op tijd winst nemen hetgeen we ook voor onze leden doen.

Om mee te doen via onze adviesdiensten kunt u naar de link http://www.usmarkets.nl/abonnementen.html gaan en u eventueel inschrijven voor een abonnement naar keuze. Daar kunt u alle overzichten zien in detail met de behaalde resultaten.

Euro-dollar:Voor de cijfers van afgelopen vrijdag had de euro het al moeilijk ofwel liep de dollarkoers al behoorlijk op door meer kans op een renteverhoging. Voor die tijd zei Draghi al enkele keren dat hij de steun zal opkrikken vanaf december. Langer en meer QE in Europa en mogelijk snel een renteverhoging in de VS zorgt logisch voor een sterkere dollar en een zwakkere euro.

 

Onder de 1,10 dollar werd dat al duidelijk want dan werd de steun doorbroken, volgende doel wordt de 1,05 dollar ofwel de bodemzone van maart dit jaar. Weerstand wordt nu uiteraard de 1,10 dollar waar de euro onder wist te zakken eind oktober.

Olie:De Brent komt weer terug naar de steunzone waar al diverse keren een test op kwam de afgelopen weken, al vanaf begin september leunt de Brent op de zone 46-47 dollar. Oplevingen zijn er tussendoor ook, 2 keer tot de 54 dollar en 1 keer tot de 51 dollar. Nu is het wachten op de volgende move, duidelijk is dat de olie best niet onder de 45,5 of 45 dollar zakt want dan ziet het er niet best uit. Logisch nu zou een nieuwe heropleving zijn tot minimaal 50-51 dollar maar mogelijk ook weer tot de 54 dollar.

Guy BoscartMarket Timer & Technisch Analist

Oprichter en eigenaar van de beurswebsite www.usmarkets.nl