Nieuws/Financieel
483283
Financieel

Koers Groupon stort in

AMSTERDAM - De koers van kortingsbonnensite Groupon stortte woensdag in. Het bedrijf serveerde beleggers een cocktail aan slecht nieuws en moest dat bekopen met tot 30% koersverlies.

Even na half zes stond het aandeel zo'n 27% lager, en cirkelt daarmee inmiddels rond de $2,90. En dat terwijl het bedrijf in november 2011 naar de beurs in New York ging voor $20 per aandeel. De eerste handelsdag rolde er voor beleggers nog een flinke winst uit de bus, met een stijging naar $28, maar die niveaus verdwenen daarna snel uit het zicht.

Groupon kondigde dinsdag al een wisseling in de bestuurskamer aan, waar Rich Williams is aangesteld als nieuwe topman. Daarnaast stelde het bedrijf ook teleur met de omzet over het derde kwartaal en de vooruitzichten voor het lopende kwartaal.

Het verlieslijdende concern maakte aanvankelijk een snelle omzetgroei door en werd door investeerders op handen gedragen, maar inmiddels zit de klad er een beetje in. Het aantal nieuwe klanten bij Groupon neemt niet snel genoeg toe en de concurrentie is hevig.