Nieuws/Financieel
483505
Financieel

Nettowinst ING groeit

ING Groep heeft in zijn laatste kwartaal meer winst geboekt ten opzichte van het jaar ervoor. Dat was ongeveer in lijn met de verwachtingen in de markt.

Netto hield het concern in die drie maanden €1,04 miljard over, tegen €928 miljoen vorig jaar, 14,7% meer dan vorig jaar. Ten opzichte van het tweede kwartaal dit jaar zakte de nettowinst echter met ruim 20%.

Dat meldde ING Group woensdagochtend bij zijn derdekwartaalresultaten.

'Herstel economie'

Volgens topman Hamers toont de afgenomen risicopremie die ING moet betalen in de markt het herstel van de Nederlandse economie. De kosten daarvoor daalden tot 34 basispunten, tot €261 miiljoen.

Het onderdeel NG Bank verdiende volgens topman Hamers onderliggend €1,09 miljard, tegen €1,12 miljard in datzelfde kwartaal vorig jaar, en tegen €1,12 miljard in het tweede kwartaal dit jaar.

Afbouw belang NN

Vooraf ging zakenbank Nomura uit van een lichte daling van de onderliggende nettowinst tot €1,005 miljard.

ING verkleinde zijn belang in NN afgelopen kwartaal naar 25,8%.

 NN Group meldde door onder meer lagere ,,niet-operationele elementen" en tegenvallers in Japan lagere winstcijfers (-7%) tot €329 miljoen. De operationele winst uit voortgezette activiteiten verdubbelde bijna, naar €392 miljoen.

Op de waarde van de aandelen en het door het verzekeringsbedrijf uitgekeerde dividend werd een winst geboekt van €76 miljoen, tegeneen jaar eerder een verlies van €159 miljoen.

Grafiek resultaten ING met onderliggende winst en nettowinst

Al het financiële nieuws elke ochtend in de mailbox? Meld hier aan.