Nieuws/Financieel
483593
Financieel

Woningbouw Heijmans trekt verder aan

ROSMALEN (AFN) - Bouwbedrijf Heijmans heeft in het derde kwartaal verdere verbetering bij de woningbouw gezien, maar bij het onderdeel infra staat de omzet nog altijd onder druk. Dat liet Heijmans woensdag weten in een tussentijds handelsbericht.

Volgens Heijmans was bij vastgoed en woningbouw het afgelopen kwartaal sprake van een forse stijging van de omzet en een verbetering van het operationeel resultaat in vergelijking met vorig jaar. In de eerste tien maanden van dit jaar werden 1399 woningen verkocht, tegen 742 een jaar geleden. Daarvan werden 951 huizen aan particulieren verkocht.

Infra in Nederland presteert echter slecht als gevolg van aanhoudende verliezen bij vijf tot tien grotere projecten die in eerdere jaren zijn aangenomen, aldus Heijmans. Het bedrijf verwacht dat infra dit jaar een stevig drukkend effect zal hebben op het resultaat. Wonen zal juist een positief effect hebben, net als de activiteiten in Duitsland.

Operationeel resultaat

De omzet nam in de eerste negen maanden van dit jaar met 9 procent toe in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar, zonder concrete cijfers te geven. Heijmans gaf aan voor dit jaar op een verbetering van het operationeel resultaat te rekenen, maar kan vanwege onzekerheden over lopende discussies met opdrachtgevers op een aantal projecten geen concretere prognose geven.

Het bedrijf denkt op basis van actuele inzichten per 31 december aanstaande binnen de financiële convenanten te kunnen opereren. De orderportefeuille van de bouwonderneming uit Rosmalen stond eind september op 2,1 miljard euro, tegen 2,2 miljard euro aan het einde van juni.