Nieuws/Financieel
483608
Financieel

Minder winst voor verzekeraar NN

DEN HAAG (AFN) - NN Group (Nationale-Nederlanden) heeft in het derde kwartaal minder winst geboekt dan een jaar eerder. Wel verdubbelde de operationele winst uit voortgezette activiteiten bijna, zo bleek woensdag uit een tussentijds handelsbericht.

Onder meer lagere ,,niet-operationele elementen" en tegenvallers in Japan drukten het winstcijfer van NN, dat met 7 procent zakte tot 329 miljoen euro. De operationele winst uit voortgezette activiteiten verdubbelde bijna, naar 392 miljoen euro. Deze stijging werd met name gedreven door de leven-activiteiten in Nederland. Ook droeg ontvangen dividend bij aan een betere bedrijfsresultaten.

Topman Lard Friese sprak van solide resultaten. Wel benadrukte hij dat er werk aan de winkel is bij het onderdeel vermogensbeheer, waar het beheerd vermogen daalde. Ook wees hij op de noodzaak om de resultaten van niet-levenactiviteiten te verbeteren. De solvabiliteitsratio (IGD) van NN steeg in het derde kwartaal naar 322 procent, tegen 283 procent een jaar eerder.

NN wist de kosten in het afgelopen kwartaal verder te drukken. Het bedrijf heeft naar eigen zeggen met een structurele kostenverlaging met 201 miljoen euro sinds 2013 al voldaan aan de eigen doelstelling. Toch blijft er altijd ruimte voor verdere verbetering van de efficiëntie.