Nieuws/Financieel
483619
Financieel

Beursgangen stuwen Japanse index

TOKIO (AFN) - In Tokio, waar beleggers terugkeerden na een vrije dag, is de effectenbeurs woensdag hoger gesloten. Beleggers trokken zich op aan de hogere slotstanden op Wall Street en succesvolle beursdebuten van Japan Post Holdings en zijn twee financiële divisies. Naar de wereldwijd grootste beursgang van het jaar werd lang uitgekeken.

De Nikkei eindigde 1,3 procent in de plus op 18.926,91 punten. Japan Post Holdings klom 26 procent ten opzichte van de introductiekoers van 1400 yen. Japan Post Bank en Japan Post Insurance stegen respectievelijk 16,2 en 55,9 procent.

Elders in het Verre Oosten gingen de beursgraadmeters ook overwegend omhoog. De Shanghai Composite steeg 2,8 procent en de All Ordinaries in Sydney won 0,1 procent. De Kospi in Seoul steeg 0,2 procent.

In Hongkong klom de Hang Seng-index 1,8 procent en de Chinese Shenzhen won 3,9 procent. Eerder op de dag steeg de Hang Seng-index ruim 3 procent door een bericht op de website van de Chinese centrale bank dat de handelsverbinding tussen Hongkong en de kleinere Shenzhen-beurs dit jaar van start gaat. De centrale bank bevestigde later echter dat het om een oud bericht ging en de beurs in Hongkong meldde dat de handelsverbinding nog altijd dient te worden goedgekeurd.