Nieuws/Financieel
483643
Financieel

'Prijsrange ABN op zijn vroegst komende week'

AMSTERDAM (AFN) - De indicatieve bandbreedte van het aandeel ABN AMRO wordt op zijn vroegst volgende week geopenbaard aan beleggers. Dat meldde persbureau Bloomberg dinsdag op basis van ingewijden.

De bank zou zich bij zijn beursgang naar verluidt in de markt zetten op een waardering van zo'n 16 miljard euro. Een definitief besluit daarover is echter nog niet gemaakt. Zowel ABN AMRO als NLFI, die namens de Staat de aandelen ABN AMRO beheert, gaven geen commentaar.

De beursgang van ABN AMRO zal zeer waarschijnlijk voor de kerst plaatsvinden. Minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem zei eerder dat er voldoende interesse is voor de aandelen. In het nog uit te geven prospectus komt ook te staan hoeveel aandelen er bij de eerste beursgang op de markt worden gebracht en tegen welke prijs.

Vanwege het proces voor een beursgang en het opstellen van het prospectus komen de cijfers van ABN AMRO over het derde kwartaal eerder naar buiten, zo bleek al eerder. De publicatie is nu op 9 november, in plaats van de eerder aangekondigde datum van 13 november.