Nieuws/Financieel
483754
Financieel

Koers Fagron klapt in elkaar

De koers van het aandeel Fagron belandde dinsdagmiddag even in een vrije val. De medische toeleverancier verloor in korte tijd tot een kwart van zijn waarde, om vervolgens weer enigszins op te veren.

De koersval ging gepaard met hoge handelsvolumes. De aanzet voor de koersklap was een rapport van beurshuis Kempen & Co, met de titel 'Sell while you can' zijn.

Kempen vindt dat het aandeel te hard is gestegen in de aanloop naar een eventuele overname, zo schrijft De Tijd, die het rapport in handen heeft. Het beurshuis gelooft niet dat een koper een flinke premie zal betalen bovenop een koers van €25.

De recente koersstijging is voor Kempen een mogelijkheid om uit te stappen "indien u aandeelhouder was in de hoop op een structurele verbetering", zo citeert De Tijd.

Op Twitter werd ook gewezen naar een overname van de medisch toeleverancier. Vorige week lag de deadline voor het inleveren van biedingen op Fagron. Daarom wordt er ook gesuggereerd dat een voorlopig mislukte overname de reden is van de koersval.