Nieuws/Financieel
483757643
Financieel

Kiadis keldert na vertraging ATIR101

Amsterdam - Biotechnoloog Kiadis Pharma stond vrijdag op Beursplein 5 zwaar onder druk. De biotechnoloog verloor meer dan de helft van zijn beurswaarde, nadat het zei niet te verwachten dat het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) zijn medicijn ATIR101 volgend jaar goedkeurt.

Het bedrijf liet weten dat de medicijnenwaakhond de aangeleverde informatie onvoldoende vond. Kiadis wil na afloop van een lopende fase 3-test een nieuwe aanvraag indienen.

KBC Securities verlaagde in een reactie zijn beleggingsadvies van hold naar sell. Het koersdoel gaat van 6,50 euro naar 3,50 euro. De marktvorsers constateren dat dit nieuws duidelijke gevolgen heeft voor het bedrijf dat ook cash blijft verbranden. De Belgische bank wijst op de verschoven tijdlijnen voor ATIR101 en toegenomen financieringsrisico's. Volgens KBC zal Kiadis moeten kijken naar manieren om geld te slaan uit bestaande bezittingen om de cashburn te hoofd te bieden.

Verkoop-advies

Analisten van beleggersplatform IEX geven een verkoop-advies voor Kiadis, na een "zwaar teleurstellend bericht" over ATIR101.

Kiadis noteerde omstreeks 11.10 uur een min van bijna 52 procent op 2,44 euro.