Nieuws/Financieel
483763
Financieel

LTO ziet Dijksma met lede ogen gaan

Land- en tuinbouworganisatie LTO Nederland had graag gezien dat Sharon Dijksma staatssecretaris van Economische Zaken was gebleven, de functie waarin zij de agrarische sector onder haar hoede had.

,,Natuurlijk, we verschilden regelmatig met elkaar van mening. Maar ze had altijd oog voor de belangen van boeren en tuinders en de sector als geheel. We hadden liever gezien dat ze was gebleven'', zegt LTO-voorzitter Albert Jan Maat.

Hij vindt dat haar overstap naar Infrastructuur en Milieu, waar ze de over het Fyra-debacle gestruikelde staatssecretaris Wilma Mansveld opvolgt, ook ongelegen komt. Dit gezien het aantal stevige dossiers dat er nog ligt, zoals de herstructurering van de varkenshouderij. De behandeling van deze dossiers dulden geen vertraging, aldus LTO.

Een voordeel van de opvolger van Dijksma op EZ, het PvdA-Kamerlid Martijn van Dam, is volgens Maat dat deze bekend is met dossiers als asbest en klimaat. ,,Dat kan ons helpen, want ook daar trekken we hard aan.'' LTO zal de samenwerking met hem op ,,op dezelfde open wijze aangaan, zoals we dat met Dijksma hebben gedaan'', aldus Maat.