Nieuws/Financieel
483773
Financieel

‘Frisse wind door economisch klimaat Japan‘

Hoewel de Japanse export recent een duidelijke verzwakking liet zien is er geen aanleiding voor scepsis over de nieuwe koers die premier Abe heeft ingezet om het economische tij verder te verbeteren. Dat stelt  Miyuki Kashima, hoofd Japanse beleggingen bij BNY Mellon Asset Management.

Volgens Kashima hebben de drie nieuwe pijlers van Abe voor de komende vijf jaar met onder meer de demografische doelstellingen om het geboortecijfer te laten groeien en te zorgen voor meer sociale zekerheid een heldere boodschap gegeven aan markten en bedrijven.

Kashinma gaat er van uit dat de duidelijke focus op groei in Japan zal leiden tot een verder herstel van de Japanse markt. Hij wijst er op dat dit herstel zal worden gedreven door de binnenlandse vraag, waardoor er minder afhankelijkheid is van onder meer China.

De beursexpert van BNY Mellon Asset Management meent dat Japan de groeivertraging in de wereldeconomie minder zal voelen dan andere landen, waardoor de midden- tot langetermijnverwachtingen voor de Japanse beurs antrekkelijk blijven.