Nieuws/Financieel
483826
Financieel

UBS schuift rendementsdoel jaar voor zich uit

ZÜRICH (AFN) - UBS heeft een jaar langer nodig om zijn beoogde rendement van 15 procent op zijn materiële vaste activa te halen. De Zwitserse bank gaf dinsdag aan dat het rendementsdoel vanwege daadwerkelijke en verwachte economische ontwikkelingen en strengere kapitaaleisen is doorgeschoven naar 2017. Dit jaar zal de beoogde 10 procent overtroffen worden.

UBS verdubbelde zijn winst in het derde kwartaal ruimschoots, mede dankzij een belastingbate en dalende juridische kosten. Het bedrijf zette een nettoresultaat van 2,1 miljard frank in de boeken, tegen 762 miljoen frank een jaar eerder. In het derde kwartaal van vorig jaar trof UBS een schikking met Amerikaanse autoriteiten rond zijn rol in de manipulatie van valutakoersen en rentetarieven. Daarmee was 545 miljoen dollar gemoeid.

De grootste vermogensbeheerder ter wereld zag de winst bij zijn activiteiten voor vermogende klanten met bijna 10 procent dalen, terwijl de investerings- en handelsactiviteiten winstgevender werden. Alle resultaten waren beter dan analisten in doorsnee voorzagen.

UBS liet ook weten door autoriteiten te zijn benaderd met vragen over de relatie met FIFA-bonzen. Rivaal Credit Suisse maakte maandag bekend benaderd te zijn.