Nieuws/Financieel
483863
Financieel

'Interesse ING in Turkse tak HSBC duurt voort'

ING heeft nog steeds vergaande interesse in de Turkse tak van de Britse bank HSBC.

Wel heeft ING er een concurrent bij gekregen in de overnamestrijd. Volgens persbureau Bloomberg zou ook Fiba Holding van de Turkse miljardair Hüsnü Özyegin overwegen om een bod uit te brengen. De partijen moeten deze maand met een definitief bod komen, melden bronnen. HSBC zou de Amerikaanse zakenbank Citigroup hebben ingehuurd om de verkoop te begeleiden.

ING was deze zomer al dichtbij een overname van de Turkse tak van HSBC, maar zag daar op het laatste moment van af. Turkse media meldden destijds dat ING de Turkse tak van HSBC wilde overnemen voor een bedrag van $750 miljoen. De Britse bank maakte onlangs bekend zich terug te trekken uit grote delen van Europa, waaronder Turkije, om kosten te besparen en de winstgevendheid te vergroten.

Overnames

ING mag sinds dit voorjaar weer overnames doen, na een periode van 7 jaar waarin de financiële crisis, staatssteun en daarop volgende sancties vanuit de Europese Commissie dit onmogelijk maakten.

Turkije is met zijn ruim 80 miljoen overwegend jonge inwoners een belangrijke markt voor ING. HSBC heeft er bijna 300 filialen en 5500 werknemers. ING is sinds 2007 actief in Turkije en heeft in totaal 319 filialen. De economie van Turkije groeide sinds 2002 jaarlijks gemiddeld met bijna 5%.