Nieuws/Financieel
483996
Financieel

Verzekeraar AIG duikt in het rood

NEW YORK (AFN) - Het Amerikaanse verzekeringsconcern American International Group (AIG) heeft in het derde kwartaal verlies geleden, onder meer door lagere inkomsten uit investeringen. Dat maakte het bedrijf maandag na het slot van de handel op Wall Street bekend.

Het nettoverlies bedroeg 231 miljoen dollar (210 miljoen euro), tegen een winst van 2,2 miljard dollar een jaar eerder. Het bedrijf kondigde een herstructurering aan die jaarlijks maximaal 0,5 miljard dollar aan besparingen moet opleveren. Daarbij gaan banen verloren, verklaarde het concern.

Vorige week werd nog bekend dat de Amerikaanse activistische investeerder Carl Icahn wil dat AIG zich opsplitst in drie onderdelen: een tak voor letsel- en schadeverzekeringen, een divisie voor levensverzekeringen en een onderdeel dat zich bezighoudt met hypotheken. Door de opsplitsing zou de regel- en kostendruk voor AIG verminderen, aldus Icahn, die een belang van circa 2 procent zou hebben. Hij zou daarmee tot de tien grootste aandeelhouders behoren.